De inspiratie om dit oude paviljoen nieuw leven in te blazen, komt van het gebouw zelf: Het pand, een oud klooster, gebouwd in 1928, heeft alles om een huis te maken dat details van de oude met de nieuwe tijd combineert. Art Deco en Amsterdamse School invloeden zijn zichtbaar in de buitenkant van het gebouw.

Het gebouw en het interieur is een mix van klassieke en industriële elementen. Zwart gebeitst eiken, terrazzo, een visgraat vloer, een Winckelmans patroonvloer, geborsteld messing, marmeren details, het terugkerende kleurenpalet, een klassieke zwarte trap en klassieke deuren, zijn de basis elementen die het huis als een eenheid verbinden.

Zwarte plafondhoge houten kozijnen en deuren met glas tussen de de hal, leefkeuken en tv ruimte, maken de ruimtes open en verbindend en ze sluiten geluiden van andere ruimten buiten. De klassieke witte contrasterende deuren en de visgraat vloer geven een levendig en warm effect in combinatie met bijzondere raampartijen.

De sfeer van de master bedroom ademt rust en kalmte. De grijs/wit combinatie op de muren, een palet van zand, beige, bruintinten en wit, een visgraat vloer en een contrasterend vloerkleed maken de kamer naast slaapkamer, een leefruimte. De naastgelegen werkkamer biedt door een zes meter brede raampartij een fantastisch uitzicht.

De drie kinderkamers zijn ontworpen in ieder een eigen thema, in diverse tinten rustig groen/blauw. De visgraatvloer en de vloerkleden geven de kamers warmte.

Monique van Loon – Severijns

www.coconhome.nl

info@moniqueseverijns.nl

info@coconhome.nl

+31 (0)653511465

Categorieën: