Tekenen, schilderen en creativiteit zijn de dingen waarmee ik ben verweven, ze zijn niet weg te denken in mijn dagelijkse leven, al vanaf dat ik een kind ben.

Opgeleid tot illustrator in Zuid Limburg met een aanvullende studieperiode Fine Arts aan de Leicester University (UK), maakte ik omzwervingen langs de Amsterdamse en Antwerpse reclamewereld. Ook werkte ik in een galerie in het museumkwartier in Amsterdam, en in een eigen atelier in Haarlem en vervolgens in de Pijp, Amsterdam. Ik schilderde en hield exposities. Ik verkocht werk aan bedrijven en particulieren, er hing werk in the Holland Art galerie in de diverse Bijenkorf filialen in Nederland en mijn werk hing in -destijds de Museumshop- op de Lange Voorhout in Den Haag.

Nadat ik moeder werd van drie geweldige zonen, zette ik mijn dromen op een laag vuurtje. Mijn hart blijft verknocht aan het schilderen. Fotograferen, uren lopen langs de zee, musea en theaters bezoeken, skiƫn, met mijn gezin heel veel leuke dingen doen: alles wat ik doe, is mijn inspiratie.

Er kwam een nieuwe kans in 2018. Ik bedacht, ontwierp, tekende en begeleidde in mijn eentje de bouw van ons heerlijke familiehuis aan de kust, een nieuwe fase diende zich aan.

Ik ben Cocon.

Monique Severijns